Організовуємо проведення Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності за професією  «Кравець»

Організовуємо проведення Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності за професією  «Кравець»

22 лютого 2022 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Рівненській області було проведено чергове засідання обласної секції педагогів швейного напряму.

Серед головних питань, які обговорювалися під час засідання – підготовка та проведення І-ІІ етапів Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти з професії  «Кравець» у 2022 році.

В ході роботи секції були обговорені умови та дати проведення І етапу, вимоги щодо подачі заявок на ІІ обласний етап, зразки тестів зі спецпредметів для проведення теоретичного туру конкурсу, а також розглянуті зразки критеріїв оцінювання різних практичних завдань з пошиття виробів та зразки оціночної відомості для журі.

Учасники секційного засідання розглянули питання щодо ескізу моделі жіночого жилету, пошиття якого передбачає практичне завдання конкурсу. Своє особисте ставлення щодо різних видів і технік ескізів, вимог, які до них використовуються, висловила Інна ЯНКОВСЬКА, викладач спецпредметів ДПТНЗ «Рівненський центр професійно-технічної освіти сервісу та дизайну».  До активного обговорення вимог до ескізів моделей одягу долучилися Леся БУЛАВІНА, методист ДПТНЗ «Березнівське вище професійне училище» та Ірина САМЧУК, викладач спецпредметів ДПТНЗ «Березнівське вище професійне училище».

До наступного засідання учасникам були окреслені певні завдання щодо розробки критеріїв оцінювання практичного завдання та виготовлення ескізу жіночого жилету.

Коментарі закриті
наверх