Впровадження інноваційних технологій навчання за професіями „МУЛЯР, ПІЧНИК, ШТУКАТУР“

Впровадження інноваційних технологій навчання за професіями „МУЛЯР, ПІЧНИК, ШТУКАТУР“

           «Впровадження інноваційних технологій навчання за професіями «Муляр, пічник, штукатур» – за такою темою відбулося засідання обласної методичної секції викладачів спецпредметів та майстрів виробничого навчання  з ПТНЗ області 23 січня 2018 року в актовій залі НМЦ ПТО.
З презентацією Закону України «Про освіту» присутніх ознайомила Бондарчук Валентина Миколаївна, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області.
Найважливіша риса сучасного навчання – його спрямованість на те, щоб навчити учнів не лише пристосуватися, а й активно діяти в різних виробничих ситуаціях, з презентацією методики використання навчальних проблемно-інтуїтивних ситуацій під час проведення теоретичних занять та практичного навчання виступив Пелипчук М.П., методист НМЦ ПТО.
Поділилася досвідом проведення уроку з використанням сучасних матеріалів, технологій та мультимедіа Веретюк Тетяна Василівна, викладач-методист ВПУ №22 м. Сарни за темою: «Вивчення технології мурування перегородок з склоблоків». Активно та цікаво проходила практична частина заняття, де всі учасники секції були розділені на три групи та творчо працювали над темами проведення нестандартних уроків за професіями: «Муляр, пічник, штукатур» з використанням регіональних компонентів. Також були обговорені питання підготовки до проведення конкурсу фахової майстерності за професією «Муляр».
Під час роботи секції, її учасники мали можливість обмінятися досвідом, вдосконалити знання, розвивати фаховий потенціал. По завершенні роботи всі учасники отримали методичні та відеоматеріали.

Коментарі закриті
наверх