ВІД ЯКОСТІ УМОВ – ДО ЯКОСТІ РЕЗУЛЬТАТУ

ВІД ЯКОСТІ УМОВ – ДО ЯКОСТІ РЕЗУЛЬТАТУ

„Організаційно-педагогічні умови забезпечення якості навчання учнів закладів професійно-технічної освіти з фізики“ – за такою темою 20 березня 2018 року на базі НМЦ ПТО у Рівненській області відбулося засідання обласної методичної секції викладачів фізики.

В роботі секції взяла участь директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області Бондарчук Валентина Миколаївна, яка висвітлила питання реалізації Закону України „Про освіту” в закладах професійної (професійно-технічної) освіти, акцентувала увагу на основних положеннях статті 42 Закону України „Про освіту“, що регламентує питання дотримання академічної доброчесності.

Методист НМЦ ПТО Мосійчук Л.М. розкрила питання формування ключових та предметних компетентностей учнів на уроках природничих дисциплін, висвітлила особливості і вимоги сучасного компетентнісно-орієнтованого уроку, акцентувала увагу на етапах проектування такого уроку та особливості діяльності вчителя при комплексному використанні нових педагогічних та інформаційних технологій. В ході обговорення даного питання учасники секції поділились власними досягненнями. Також учасники секції обговорили нові навчальні програми загальноосвітніх предметів для учнів старшої школи, що запроваджуються з 1 вересня 2018 року.

Під час роботи секції методист НМЦ ПТО Голубош С.В. презентувала присутнім аксіологічні цінності особистості педагога та висвітлила категорії педагогічного успіху. Для рефлексивного самопізнання учасники секції на практичних психотехнічних тренінгових вправах спробували визначити себе як інноваційну особистість шляхом самоаналізу власного „Я”.

До уваги присутніх було представлено огляд можливостей сучасних освітніх Інтернет-технологій, які дозволяють забезпечити більш ефективне подання та засвоєння знань з предметів, здійснювати електронний супровід уроку, розробляти мультимедійні дидактичні вправи.

По завершенню роботи секції учасники отримали методичні та мультимедійні матеріали.

SF200318-2
SF200318-1
SF200318-3
Коментарі закриті
наверх