Свято молекулярної кухні в навчально-практичному центрі ресторанного сервісу

Свято молекулярної кухні в навчально-практичному центрі ресторанного сервісу

25 квітня 2018 року в навчально-практичному центрі ресторанного сервісу, який створено на базі Державного навчального закладу «Вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» відбулося засідання обласної секції педагогів напряму «Громадське харчування».

Розглянувши головне питання засідання: «Особливості розробки робочих навчальних планів та програм з предметів професійно-теоретичної підготовки та переліків з виробничого навчання, виробничої практики для впровадження стандарту професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Кондитер» СП(ПТ) О7412.С.10.70-2017, затвердженого 27.12.2017р. №1691», педагоги разом з методистом Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області Оленою Рожковою не тільки порівняли стандарти, обговорили зміст загально- професійних та професійних компетентностей, особливостей складання робочого навчального плану, а й з’ясували чітку послідовність роботи методичних комісій над новим стандартом, з розробки плануючої документації викладача та майстра виробничого навчання.

Практичною частиною секційного засідання стало проведення майстер-класу з приготування страв з елементами молекулярної кухні: «Тартар з оселедця, французької гірчиці, з мармеладом із рожевого перцю та сицилійського апельсину під трюфельним соусом та морозивом із болгарського перцю»; «Салат з телятини «су-від» та крупи кускус під гірчичним соусом та сметанними сферами»; «Морозиво з білих грибів на шоколадній землі під соусом з кори дуба та обліпиховим снігом».

Майстер-клас провели Олександр Медведь (Член Асоціації шеф-кухарів України, ведучий кулінарної передачі на «Рівне-1» «Рев`ю Компот», випускник Київської кулінарної академії Ігоря Брагіна керівник та шеф-кухар першого в Рівному кафе з відкритою локальною кухнею LOK (localopenkitcen), Надія Лемех (відповідальна особа за діяльність НПЦ, призер Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед майстрів виробничого навчання системи ПТО з професії «Кухар»-2012) та Світлана Федас (переможеця  Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності “WorldSkills Ukraine”-2017 у компетентності «Кулінарне мистецтво»). Під час майстер-класу учасники отримали великий обсяг цікавої та корисної інформації, практичних порад, а також задоволення від приготування страв, їх дегустації.

2018-04-25-13.35
2018-04-25-12.06
2018-04-25-12.41
Коментарі закриті
наверх