Інформаційна зустріч «Проекти Європейського Союзу в Україні: нові можливості для закладів професійної (професійно-технічної) освіти Рівненщини»

Інформаційна зустріч «Проекти Європейського Союзу в Україні: нові можливості для закладів професійної (професійно-технічної) освіти Рівненщини»

проведена 31 січня 2019 року для заступників директорів з навчально-виховної роботи та керівників Євроклубів.

Віктор Рудик, директор Державного навчального закладу «Рівненське вище професійно-технічне училище ресторанного сервісу та торгівлі», на базі якого відбувся захід, ознайомив учасників із досвідом успішної участі свого закладу у різних українських та міжнародних проектах, перемоги в яких дозволили суттєво осучаснити інфраструктуру закладу.

Марія Наконечна, методист Навчально-методичного центру естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів у Рівненській області розповіла про цілі та важливі особливості програми Erasmus+ та навчальну програму співпраці для вчителів та учнів e-Twinning Plus.

На актуальних наразі програмах і молодіжних проектах та шляхах їх пошуку закцентувала увагу присутніх Любов Андрощук, в.о. заступника директора Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти.

Наталія Мельник, керівник Євроклубу «Власна справа» Державного професійно-технічного навчального закладу «Березнівське вище професійне училище» поділилася надбаннями переможної участі у міжнародному конкурсі «Diamond challenge for high school entrepreneurs».

Після завершення інформаційної зустрічі відбулася інструктивно-методична нарада для заступників директорів з навчально-виховної роботи, в ході якої розглянуто ряд важливих питань.

Про майбутнє професійної (професійно-технічної) освіти Рівненської області: від модернізації матеріально-технічної бази та створення навчально-практичних центрів до концептуального оновлення системи підготовки робітничих кадрів в своєму виступі розповів Петро Коржевський, заступник начальника управління – начальник відділу професійно-технічної та вищої освіти управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації.

Олена Полюхович, заступник начальника відділу професійно-технічної та вищої освіти, підвела підсумки обласного конкурсу учнівських гуртожитків та розповіла про підготовку до конкурсу у 2019 році.

У виступі директора Навчально-методичного центру естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів у Рівненській області Володимира Климюка йшла мова про організацію виставки робітничих професій, яка відбудеться у травні 2019 року, та проведення моніторингу позаурочної зайнятості учнівської молоді.

Любов Андрощук, в.о. заступника директора Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти, наголосила на необхідності посилення профілактичної та роз’яснювальної роботи щодо попередження правопорушень серед учнів ЗП(ПТ)О, провела аналіз статистичних даних даного напряму за 2018 рік.

Валентина Бондарчук, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти, розповіла про специфіку та важливість організації сучасного виховного простору у закладах професійної (професійно-технічної) освіти області.

Під час інструктивно-методичної наради було розглянуто ряд нових важливих нормативних документів, які регламентують діяльність закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

DSC_0075
DSC_0060
DSC_0045
2
1
DSC_0088
DSC_0086
DSC_0083
Коментарі закриті
наверх