Готуємо висококваліфікованих «Електрогазозварників»

Готуємо висококваліфікованих «Електрогазозварників»

21 березня 2019 року на базі Квасилівського професійного ліцею відбулася обласна методична секція викладачів та майстрів виробничого навчання, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників за професіями «Зварювальне виробництво», з теми: «Формування професійних компетенцій учнів: педагогічний інструментарій».

Любов Андрощук,  в.о. заступника директора  Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області, ознайомила учасників із концептуальними засадами реформування професійної освіти України та окреслила нові підходи до організації професійного навчання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти, які базуються на активному використанні нових форм та методів навчання, широкому впровадженні інформаційно-комунікативних технологій та можливостей Інтернет-ресурсів і мобільних додатків для кращого засвоєння навчальної програми з виробничого навчання за професією «Електрогазозварник».

Петро Годунко, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області проінформував про стандарт професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Електрогазозварник» та  шляхи його впровадження в освітній процес.

Із електронним засобом навчального призначення «Електрогазозварник», його структурою, особливостями використання, перевагами та можливостями ознайомив Сергій Коцюк, викладач спецдисциплін Квасилівського професійного ліцею.

Василь Костюк, старший майстер Квасилівського професійного ліцею, ознайомив із матеріально-технічною базою ліцею. Присутні змогли побачити, наскільки динамічно розвивається та сучасно виглядає навчальний заклад, ознайомилися із новітнім та надсучасним обладнанням навчально-практичних центрів, створених на базі Квасилівського професійного ліцею: навчально-практичного центру за професіями «Електрозварник ручного зварювання. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах. Зварник» та навчально-практичного центру за професією «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів».

Під час практичної частини Олександр Снітчук, викладач спецдисциплін Квасилівського професійного ліцею, провів майстер-класи у навчально-практичному центрі за професіями «Електрозварник ручного зварювання. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах. Зварник», під час яких кожен учасник ознайомився із можливостями мультисистем MIG/MAG, TIG, MMA та мав нагоду практичних відпрацювань різних зварювальних робіт під керівництвом досвідченого фахівця і справжнього віртуоза даного напряму підготовки – Олександра Снітчука.

DSC09355
DSC09357
DSC09360
DSC09373
DSC09381
DSC09382
111113
1111114
Коментарі закриті
наверх