Методичний онлайн

Методичний онлайн

Методична онлайн-година для адміністрацій закладів професійної (професійно-технічної) освіти області відбулася 26 жовтня 2021 року за допомогою платформи Google meet.

Валентина БОНДАРЧУК – директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти  у Рівненській області звернула увагу учасників щодо циклограми діяльності закладу професійної (професійно-технічної) освіти у жовтні місяці та в деталях розповіла про організацію роботи закладів в умовах карантинних обмежень під час встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Cov-2, навівши чіткий алгоритм організації роботи. Також Валентина Миколаївна ознайомила з особливостями підготовки до проведення конкурсу «Worldskills Ukraine – 2021» та говорила про: організацію роботи атестаційних комісій у 2021-2022 навчальному році; підготовку до створення центрів оцінювання;  навчання в рамках міжнародних програм та проектів; адаптацію здобувачів освіти першого курсу; увагу щодо безпеки дітей в Інтернеті тощо.

Людмила МОСІЙЧУК – методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти  у Рівненській області, ознайомила з результатами моніторингу сайтів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області  щодо висвітлення публічної інформації  згідно ст. 30 Закону України «Про освіту», надала практичні рекомендації щодо усунення виявлених недоліків.

Про організацію ефективної діяльності навчально-практичних центрів за галузевим спрямуванням у минулому навчальному році розповіла Марта КЛИМЧУК – методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти  у Рівненській області. Вона зробила огляд виконання закладами доручення за результатами наради відповідальних за роботу НПЦ, створення вкладок про НПЦ закладу на сайтах, з докладним описом недоліків та рекомендаціями щодо їх усунення до 01.11.2021. Наголосила на важливості подачі звітності про діяльність НПЦ та розгортання діяльності центру комплексно, створення програм орієнтованих на різні види підготовки з концентрацією на здобувача освіти та пересічного слухача. А також розповіла про проведення всіх видів підготовки: майстер-класи, стажування, перепідготовка та професійно-технічне навчання на базі сучасного технологічного простору.

Петро ГОДУНКО – методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області, розповів про організацію атестації професій у закладах професійної (професійно-технічної) освіти та говорив про вимоги до порядку розробки, погодження та затвердження комплексних кваліфікаційних завдань.

За результатами методичного онлайну заклади отримали практичні рекомендації та методичні матеріали, які стануть у нагоді при організації освітнього процесу у закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

Коментарі закриті
наверх