Психологічний супровід це важливо!

Психологічний супровід це важливо!

28.10.2021 року відбувся онлайн воркшоп «Організаційно-методичні засади та принципи діяльності працівника психологічної служби»

Практичні психологи  і соціальні педагоги зі всіх закладів професійної (професійно-технічної) освіти  взяли участь в онлайн заході, який відбувся о на платформі Google Meet.

Під час проведення  воркшопу методист НМЦПТО, Руслана КРАВЧУК наголосила на важливості психологічного супроводу та створенні здорового  і безпечного  освітнього середовища у  закладах професійної(професійно-технічної)освіти, у підвищенні обізнаності  щодо небезпек які ширяться в  мережі Інтернет; важливості психологічної допомоги всім учасникам освітнього процесу під час пандемії.

Методист РЦПІО Рівненського ОІППО, кандидат педагогічних наук Тетяна АБРАМОВИЧ зауважила на важливих напрямках роботи соціального-педагога в навчальному закладі, виступивши з темою: «Соціально-педагогічний супровід: to do list соціального педагога».

Практичний психолог ДНЗ «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» Сніжана ГУЛЮК поділилась досвідом проведення психологічного супроводу процесу адаптації учнів I курсу до нових умов навчання та проживання у гуртожитку, та використання Google форм при опитуванні учнівської молоді.

Практичний психолог ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту», Валентина ЯКУБЧИК презентувала досвід організації роботи з педагогами, як важливої складової успішного освітнього простору ЗП (ПТ)О.

З метою удосконалення матеріально-технічного, навчально-методичного, нормативно-правового забезпечення психологічного кабінету, створення належних умов для ефективної і творчої роботи практичного психолога та соціального педагога професійно-технічного навчального закладу учасники онлайну долучились до  перегляду 3D презентація кабінету психологічної служби ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту», який посів I місце в обласному огляді конкурсі на кращий психологічний кабінет професійно-технічного навчального закладу, який проводився у 2013 році. А також, учасники онлайну отримали корисну інформації щодо організації соціально-психологічної та правової підтримки учасників освітнього процесу, обговорили небезпеки які несе новий серіал «Гра в кальмара» та як проводити просвітницьку роботу з питань безпеки в соцмережах з учнями, педагогами та батьками; обговорили важливість поінформованості шодо онлайн-етикету.

Учасники воркшопу отримали нові знання, корисну інформацію для використання в роботі та доручення провести просвітницькі  заходи з вищезазначених актуальних тем  з  учнівською молоддю та педагогічними працівниками.

Коментарі закриті
наверх