Успішні кейси підготовки кваліфікованих робітників

Успішні кейси підготовки кваліфікованих робітників

Під час Всеукраїнської конференції за темою «Реалізація сучасних освітніх практик при підготовці кваліфікованих робітників для транспортної галузі», організованої 27 жовтня 2021 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Полтавській області, Валентина БОНДАРЧУК, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області, презентувала сучасні підходи до підготовки кваліфікованих робітників транспортної галузі на прикладі успішного кейсу Рівненської області, де на базі 10 закладів професійної (професійно-технічної) освіти майже 1300 здобувачів освіти опановують професії транспортної галузі.

Рівненщина є активним учасником міжнародних освітніх проєктів, які підтримують реформу професійної (професійно-технічної) освіти в Україні з метою зробити навчання таким, що відповідає вимогам ринку праці,  допомагає молоді та дорослим  реалізувати власний потенціал. Для успішної підготовки кваліфікованих, підвищення кваліфікації, перенавчання функціонують три сучасні навчально-практичні центри за галузевим спрямуванням. Для оновлення змісту освіти розробляються сучасні електронні посібники та навчальні матеріали. Валентина Миколаївна наголосила, що модернізація професійної (професійно-технічної) освіти є необхідним чинником забезпечення сталого економічного розвитку автомобільної галузі країни та створення умов для професійної самореалізації особистості та задоволення потреб ринку праці.

Анна БОРИСЮК, викладач спецдисциплін слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів Квасилівського професійного ліцею, презентувала досвід роботи колективу закладу, який активно займається проєктною діяльністю, є учасником багатьох освітніх проєктів, щодо створення сучасних умов, сучасного освітнього простору для підготовки кваліфікованих робітників.

Також спікерка розповіла про діяльність навчально-практичних центрів, створених на базі закладу, яка спрямована на підвищення  якості підготовки учнів,  підвищення кваліфікації  та стажування працівників професійної (професійно-технічної) освіти, перекваліфікацію незайнятого населення,  проведення навчання робітників за окремим замовленням роботодавців та наголосила, що завдяки сучасному обладнанню значно оновлюються знання, уміння та навички спеціалістів, які без додаткових витрат на професійну адаптацію зможуть працювати на підприємствах регіону та всієї України.

На базі НПЦ проходять стажування працівники з різних областей. В рамках міжнародної співпраці професійної (професійно-технічної) освіти Рівненщини з країнами євросоюзу десять здобувачів освіти та два  педагоги автомобільного напрямку Квасилівського професійного ліцею з 26 вересня по 02 жовтня 2021 року перебували в Республіці Польща, місто Конін. Польсько-український молодіжний обмін відбувався під гаслом «Яким автобусом ви славитеся».

Коментарі закриті
наверх