Невтомно рухаємось вперед!

Невтомно рухаємось вперед!

Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Рівненській області продовжується робота з розробки плануючої документації у відповідності до СП(ПТ)О.5122.І.56.10-2021 з професії «Кухар».

Під час засідання, яке відбулося 31 травня, учасники пройшли реєстрацію за допомогою додатку Mentimetre, були ознайомлені з планом роботи творчої групи та  основними завданнями, нормативними документами щодо розробки освітніх програм, робочих освітніх програм та проєктів робочих навчальних планів, а саме: Закон України «Про професійну (професійно-технічну) освіту» та Стандарт П(ПТ)О 5122.I.56.10-2021 з професії 5122 «Кухар» (затверджений наказом Міністерства освіти і науки України від 26.10.2021 №1133).

Методистом Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області Оленою РОЖКОВОЮ були узагальнені заходи, які згідно плану роботи були здійснені в рамках роботи творчої групи.

Серед заходів було проведено: групова та індивідуальна робота з викладачами з розробки освітніх програм, тематичних та поурочно-тематичних планів, робочих освітніх програм з предметів «Основи трудового законодавства», «Англійська мова професійного спрямування», «Основи галузевої економіки та підприємництва», «Охорона праці», «Основи енергоефективності», «Інформаційні технології», «Організація виробництва та обслуговування», «Професійна етика та основи психології», «Світова кухня» та «Основи підприємництва».

Також була продемонстрована орієнтовна освітня програма з професії «Кухар», рекомендовані варіанти оформлення проєктів робочих навчальних планів та озвучені основні вимоги щодо них. Свої розробки та вдалі рішення щодо проєктів робочих навчальних планів презентувала Олена ШЕНАУР, заступник директора з навчально-виробничої роботи Державного навчального закладу «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» та розроблених Світлана ВОЛОШИН, заступник директора з навчально-виробничої роботи Вищого професійного училища №25 смт Демидівка.

Учасники творчої групи отримали матеріали та рекомендації, які допоможуть кожному закладу в розробці власних проєктів робочих навчальних планів.

Коментарі закриті
наверх