Обмінюємось досвідом з впровадження технологій дистанційного навчання

Обмінюємось досвідом з впровадження технологій дистанційного навчання

11 травня 2023 року за допомогою додатку  Google Meet для педагогів напряму «Ресторанне господарство» було проведено чергове засідання  обласної методичної секції з теми: «Упровадження технологій дистанційного навчання в освітній процес».

Про ефективні технології дистанційного навчання та новий підхід в організації дистанційної роботи учасників обласної методичної секції напряму «Ресторанне господарство» через роботу у Google Класі доповіла Олена РОЖКОВА, методист НМЦ ПТО у Рівненській області. Були продемонстровані кращі напрацювання педагогів області – навчальні посібники, які пройшли схвалення на навчально-методичній раді НМЦ ПТО у Рівненській області.

З характеристикою та позитивним значенням в освітньому процесі певних платформ та сервісів, різних онлайн-інструментів та з презентацією власних засобів навчання, які використовуються у професійній підготовці з професій «Кухар» та «Кондитер», виступили представники одинадцяти ЗП(ПТ)О) Рівненської області.

Власним напрацюванням – робочим зошитом з теми: «Риба, обробка риби, технологія приготування напівфабрикатів з риби» поділилась з педагогами Людмила БАРАНЧУК, викладач спецпредметів ДНЗ «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі».

Сніжана ГАЛУШКО, майстер виробничого навчання Вищого професійного училища №22 м.Сарни, продемонструвала практичне створення тестів на платформі «На урок» та поділилась вже створеним тестом з теми «Грилі».

З презентацією досвіду зі створення та використання в освітньому процесі, у профорієнтації й рекламі закладу освіти власних відеозаписів майстер-класів, в яких залучено майстрів виробничого навчання: Оксана БАРАБОЛЯ, Наталія ВЕРБИЦЬКА, Раїса СИЛІНА, виступила Валентина КРАЛЯ, викладач спецпредметів Вищого професійного училища №24 м.Корець.

Світлана КУЯН, викладач спецпредметів ДПТНЗ «Острозьке вище професійне училище», поділилась із присутніми значенням та ефектом з використання в своїй роботі зі здобувачами освіти створеними інтерактивними іграми  на сервісі LearningАapps.

Продемонструвала власні напрацювання – відео уроки з предмету  «Облік і калькуляція»  Людмила ВАРШИК,  викладач спецпредметів.

Власним досвідом з використання цифрової платформи  HUMAN для очної та дистанційної форми навчання з учасниками засідання поділилась Ірина ДЕНИСЮК, викладач спецпредметів Рокитнівського професійного ліцею.

Про особливості й можливості Loom – провідної платформи відеозв’язку для асинхронної роботи розповіла Марина НИВЧИК,  майстер виробничого навчання Квасилівського професійного ліцею. Також було практично продемонстровано послідовність створення відео запису та одне з останніх рекламних відео, яке створено спільно зі здобувачами освіти ліцею, які навчаються за професією «Кухар».

Наталія ЯМІЛОВА, викладач спецпредметів Радивилівського професійного ліцею поділилась з педагогами власною  Google Презентацією  з теми: «Технологія приготування котлетної маси з риби та напівфабрикатів з неї».

Учасники секції мали можливість опрацювати опитувальник, створений на платформі Сlasstime та активності на  Jamboard, власниця яких – Вікторія ГОРЕНЬЧУК, викладач спецпредметів ДПТНЗ «Соснівський професійний ліцей».

Власними напрацюваннями, які зібрані на тематичній інтерактивній дошці з теми: «Готувати страви з різних видів м’ясної продукції» з професії «Кухар» 4 розряду поділилась з учасниками секції Світлана ЛЕКАЙ, викладач спецпредметів Клеванського професійного ліцею.

Оксана ТОКАРСЬКА, викладач спецпредметів  Вищого професійного училища №29 смт Володимирець, продемонструвала Google Форму, за допомогою якої вона проводить підсумкову атестацію з «Технології приготування борошняних кондитерських виробів з основами товарознавства» серед здобувачів освіти за професією «Кондитер».

Учасникам онлайн-засідання  за підсумками секційного обговорення та аналізу продемонстрованих матеріалів було запропоновано оформити відлуння у  Google Формі, а за результатом проведеного засідання та аналізом відлунь, заплановано створення кооперативних груп за методом Jigsaw та інших collaborative learning педагогів для розробки необхідних в роботі педагогів онлайн-інструментів.

Коментарі закриті
наверх