Заняття групи психологічної підтримки  «Ми разом»

Заняття групи психологічної підтримки  «Ми разом»

Психологічна підтримка вкрай необхідна педагогам для формування відносної емоційної стабільності та можливості балансувати. Адже погані новини, невизначеність майбутнього та інший жах війни наповнюють фізичною та емоційною втомою. Щоб надавати психологічну підтримку – потрібно самому бути в ресурсному стані. Чергове заняття групи психологічної підтримки «Ми разом» відбулося 02 квітня 2024 року для практичних психологів і соціальних педагогів профтехів області.

Під час онлайн-зустрічі учасники поділились своїми емоціями та переживаннями за минулий місяць, відмітили, як важливо запобігти вигоранню,  навчитися розставляти пріоритети в завданнях, розподіляти навантаження і фокусуватися на головному.

Методистка центру ПТО  Руслана КРАВЧУК  нагадала колегам на важливості проведення психологічної просвіти,  активізації роботи у закладах «телефону довіри», проведенні «години психолога» та психологічних хвилинок на заняттях, презентувала техніки самодопомоги при стресі. Також звернула увагу учасників онлайну на важливості виявляти доброту до себе, адже це додає енергії і можливості піклуватися як про себе, так і про інших.  Презентувала учасникам  вправу «Підказка несвідомого», де психологам потрібно було сформулювати свій запит і знайти слова, які підкажуть фокус для реалізації бажаного у майбутньому.

Практичний психолог ДПТНЗ «Березнівське вище професійне училище» Зоя САВЧУК підготувала виступ на тему: «Арт-терапевтичні техніки емоційної соморегуляції», ознайомила колег з техніками, які використовує у своїй роботі «Паросток на випаленій землі», «Вулкан емоцій», «Гнів у вигляді бурі», «Маска», «Мандала», «Я у вигляді горщика». Зоя Миколаївна зауважила, що арт-терапія – це лікування мистецтвом, турбота про емоційне самопочуття  і психологічне здоров’я здобувачів освіти через художню діяльність, саме арт-терапія відіграє величезну роль у розвитку і корекції емоційного світу молоді.

На завершення онлайну всі учасники  відмітили важливість проведення   занять психологічної групи підтримки «Ми разом». Адже проведення короткотривалих вправ сприяло подоланню негативних емоцій,  відновленню здатності оцінювати власний психологічний стан, бути почутим та відчувати підтримку колег і це допомагає самовідновленню та саморегуляції.

Коментарі закриті
наверх