Освітній форум «Актуальність професійної освіти для бізнесу»

Освітній форум «Актуальність професійної освіти для бізнесу»

24 травня 2023 року на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Рівненський центр професійно-технічної освіти сервісу та дизайну» відбувся освітній форум з представниками бізнесу м. Рівне зі швейного напряму, адміністрацією Державного професійно-технічного навчального закладу «Рівненський центр професійно-технічної освіти сервісу та дизайну» та представниками Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області.

У дружній атмосфері форуму було обговорено актуальність та важливість професійної освіти у відновленні економіки регіону.

З вітальним словом та з презентацією закладу звернувся до присутніх Олександр МАРУНИЧ, директор Державного професійно-технічного навчального закладу «Рівненський центр професійно-технічної освіти сервісу та дизайну».

Про стан професійної підготовки та працевлаштування випускників ЗП(ПТ)О Рівненської області швейного напряму, про державні освітні та професійні стандарти та їх значення для формування майбутнього кравця, швачки, вишивальника чи закрійника, про основні ключові компетентності та значення їх формування у професійній підготовці здобувачів освіти розповіла присутнім Валентина БОНДАРЧУК, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області.

Про роботу творчої групи з розробки нової плануючої документації у відповідності до Державного освітнього стандарту 7433.С.14.10-2023 з професії «Кравець» та із пропозицією до роботодавців долучитись до цієї роботи звернулась Олена РОЖКОВА, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області.

Проведене під час форуму анкетування роботодавців та аналіз цих анкет провела Наталія КАЦУБО, заступник директора з навчально-виробничої роботи Державного професійно-технічного навчального закладу «Рівненський центр професійно-технічної освіти сервісу та дизайну».

Василь КОСТЮК, завідувач відділенням Державного професійно-технічного навчального закладу «Рівненський центр професійно-технічної освіти сервісу та дизайну» презентував навчально-практичні центри, які діють та створюються на базі закладу.

З аналізом та результатами роботи навчально-практичного центру сучасних швейних технологій для підготовки за професіями «Швачка. Кравець. Закрійник» учасників форуму познайомила Наталія ХИЛЮК, старший майстер Державного професійно-технічного навчального закладу «Рівненський центр професійно-технічної освіти сервісу та дизайну».

Оксана ХАРЬКІНА, голова Асоціації легкої промисловості Рівненської області запросила усіх присутніх взяти участь у заходах, присвячених святкуванню Дня легкої промисловості у м. Рівне.

За результатами форуму гостей було залучено до новоствореної бази роботодавців швейного виробництва м. Рівне, основною задачею якої є сприяння підвищенню рівня підготовки кваліфікованих робітників у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Рівненський центр професійно-технічної освіти сервісу та дизайну» та визначено основні напрями щодо перспективи співпраці.

Коментарі закриті
наверх