Розвиваємо життєві навички на уроках фізики

Розвиваємо життєві навички на уроках фізики

Саме над таким питанням працювали педагоги 31 травня 2023 року під час онлайн-засідання обласної методичної секції викладачів фізики за темою «STEM-навчання  як основа розвитку критичного мислення та життєвих компетентностей на уроках фізики». До участі у заході долучилися 22 педагоги закладів професійної освіти області.

Про можливості використання принципів STEM-навчання для формування життєвих навичок учнівської молоді розповіла присутнім Людмила МОСІЙЧУК, методист НМЦ ПТО у Рівненській області. Було проаналізовано технології та методи навчання в закладах професійної освіти, що сприяють розвитку м’яких навичок, успішної соціалізації молоді, вибору професій у сфері STEM.

Викладач Клеванського професійного ліцею Ірина КРИВОШЕЄВА представила учасникам секції свій досвід роботи щодо використання проєктної діяльності як засобу реалізації STEM-освіти для підготовки учнів фізики, поділилася з колегами цікавими  темами  та творчими ідеями для реалізації учнівських навчальних проєктів, надала практичні поради з щодо органцізації проєктної діяльності для формування життєвих компетентностей учнів..

Успішні практики використання можливостей STEM-центру закладу для підготовки здобувачів освіти з предметів природничого циклу презентувала Ольга КОРЧИНСЬКА, викладач ДНЗ “Здолбунівське ВПУ залізничного транспорту”, яка також ознайомила колег з можливостями та специфікою використання програмного застосунку Mozabook на уроках фізики.

Альона ЛОБАЧ, методист та викладач фізики Рокитнівського професійного ліцею продемонструвала колегам практичні можливості використання функціоналу освітньої платформи «HUMAN» під час очного та дистанційного навчання.

Матеріали секції
Коментарі закриті
наверх