Кваліфікована конкурентоспроможна робоча сила в Україні: потреби на перспективи професійної освіти Рівненщини презентовано на конференції

Кваліфікована конкурентоспроможна робоча сила в Україні: потреби на перспективи професійної освіти Рівненщини презентовано на конференції

Делегація професійної освіти Рівненщини на чолі з Петром Коржевським, директором департаменту освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації взяла участь у фінальному заході Програми EU4Skills: Кращі навички для сучасної України, що відбувся 27 червня 2023 року у м. Києві.

Захід проведено з метою підведення підсумків Програми EU4Skills, що працювала над впровадженням реформи профтехосвіти на національному та регіональному рівні, а також окреслити наступні кроки, необхідні для розвитку сфери професійної освіти України.

У заході брали участь представники профільних міністерств та установ, що залучені до реалізації реформи, обласних департаментів освіти, навчально-методичних центрів, керівники закладів професійно-технічної освіти, з якими співпрацювала Програма, представники роботодавців та громадських організацій.

«EU4Skills: кращі навички для сучасної України» – це програма підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні. Програму підтримують ЄС та його держави-члени Німеччина, Фінляндія, Польща та Естонія. Мета програми – підвищити ефективність реформи, покращити якість та привабливість профтехосвіти та її відповідність вимогам ринку праці, провести навчання керівників закладів та викладачів. Програму в Україні виконують Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW), а також установи з країн, що співфінансують EU4Skills.

Програма фінального заходу передбачала проведення панельних дискусії та чотирьох паралельних сесій. У панельній дискусії «Як змінилася система професійної освіти на регіональному рівні» взяв участь директор департаменту Петро Коржевський, який презентував результати упровадження проєкту в регіоні та зазначив, «що система професійної освіти Рівненщини це освіта нового покоління для нового покоління, є гнучкою і конкурентоспроможною, це освіта можливостей, що формує освітні траєкторії кожного здобувача освіти і дає можливості монетизувати здібності, реалізуватися і розвиватися, працювати на відновлення і розвиток держави.

Довідково: Учасниками Програми є Квасилівський професійний ліцей, Державний навчальний заклад «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі», вище професійне училище № 22 м. Сарни.

Програма «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України» реалізувалася нашій області за трьома компонентами: підвищення ефективності реформи професійно-технічної освіти; покращення якості, привабливості профосвіти та збільшення її відповідності потребам ринку праці; модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні.

Коментарі закриті
наверх