Психологічна підтримка -  важлива!

Психологічна підтримка –  важлива!

12 січня 2024 року відбулася онлайн-зустріч психологічної групи підтримки для практичних психологів і соціальних педагогів профтехів області «Ми разом».

Під час зустрічі учасники поділилися власними методами збереження ментального здоров’я та підтримки психологічного благополуччя.  За відомою проєктивною методикою «Дерево» визначили свій рівень самооцінки, дізналися, які здібності перейшли кожному по роду від предків, за допомогою вправи  саморефлексії проаналізували свої думки, почуття та досвід.

Методистка центру ПТО, Руслана Кравчук, наголосила, що людина, яка почуває себе гармонійно, має певний резерв сил до подолання  складнощів і достатній рівень продуктивності в повсякденному житті може розвиватися і  допомагати іншим. Зауважила, що працівникам психологічної служби особливо важливо бути та вміти відновлювати свій ресурсний стан для того,  аби долати виклики  війни  та допомагати іншим учасникам освітнього процесу.

         Саме з такою є мета проведення занять групи психологічної підтримки «Ми разом» –  розвивати емоційну стійкість та підтримувати більш здоровий психічний стан у воєнний час всіх учасників освітнього процесу.

Учасники заходу погодили подальший план дій щодо організації психологічного супроводу у закладах професійної освіти області.

Коментарі закриті
наверх