З 24 по 28 вересня 2018 року у навчально-практичному центрі з підготовки фахівців ресторанного сервісу, який створено на базі Державного навчального закладу «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» проходили стажування педагогічні працівники трьох закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, які здійснюють професійну підготовку учнів за професією «Кухар». Розробили програму та організували стажування педагогів, познайомили під час екскурсії закладом з новим інноваційним обладнанням, яким оснащено навчально-практичний центр: Наталія Борисюк, заступник директора з навчально-виробничої роботи та Софія Хірна, майстер виробничого навчання училища. На початку стажування Людмила Баранчук, викладач спецпредметів училища познайомила педагогів з основними тенденціями розвитку світової кулінарії, особливостями та сучасними вимогами до поєднання продуктів і оформлення страв, методологією проектування рецептур та оцінкою якості харчових продуктів, новітніми виробничими технологіями. Програма стажування передбачала практичне відпрацювання технологій приготування певних страв, а також проведення незалежної кваліфікаційної атестації на підтвердження 5 розряду за професією «Кухар».
Своїми секретами майстерності зі стажерами поділилася Надія Лемех – досвідчений майстер виробничого навчання ДНЗ «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» та призер Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед майстрів виробничого навчання системи ПТО з професії «Кухар» у 2012 році.
Стажування пройшло у невимушеній теплій атмосфері, де були присутні творчість, співпраця, гарний настрій, а також нові рецепти та смакові поєднання.