05 листопада 2020 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Рівненській області спільно з компанією PROFI CLUB було організовано онлайн-захід з теми «Гігієнічне online-навчання для працівників ресторанів та кафе», в якому взяли участь 74 педагоги закладів професійної (професійно-технічної) освіти, що здійснюють професійну підготовку кваліфікованих робітників за напрямом «Ресторанне господарство»: 49 педагогів з Рівненщини, 22 педагоги з Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу та 3 педагоги із Золотівського професійного ліцею Луганської області.
Дане навчання є обов’язковим для працівників сфери HoReCa відповідно до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Опитування перед заходом засвідчило високу вмотивованість педагогів-учасників щодо отримання нової інформації згідно програми онлайн-навчання.
Лектор заходу, Заслужений лікар України Людмила Мухарська, у своєму виступі розповіла про санітарні та гігієнічні вимоги до сучасних підприємств харчування, про збудників інфекційних хвороб та отруєнь, профілактику інфекційних хвороб, різні ризики у харчовому продукті, що можуть спричинити шкідливий вплив на здоров’я людини. Лектор особливу увагу приділила вимогам законодавства щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя в організації роботи закладів ресторанного господарства та торгівлі з урахуванням вимог НАССР, а також запобіжним заходам та порядку дій в умовах карантину.
Учасники онлан-навчання отримали цікаву та корисну інформацію, презентацію та знання, які зможуть використовувати для підготовки кваліфікованого конкурентноспроможного робітника. Участь педагогів у навчанні буде засвідчена іменним сертифікатом від компанії PROFI CLUB.