Онлайн-година: про актуальне і важливе

Онлайн-година: про актуальне і важливе

Методична онлайн-година для адміністрацій закладів професійної (професійно-технічної) освіти про актуальні питання організації освітнього процесу відбулася 01 лютого 2021 року на платформі Google Meet.

Валентина БОНДАРЧУК, директор НМЦ ПТО у Рівненській області, розповіла про особливості організації освітнього процесу в дистанційному і змішаному форматі згідно рекомендацій Міністерства освіти і науки України.

Про важливі питання щодо підготовки державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році розповіла Марта КЛИМЧУК, методист НМЦ ПТО у Рівненській області. Вона наголосила на термінах реєстрації для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні, навчальних предметах, які виносяться на ЗНО, на важливості здійснення підтримки учня від початку реєстрації до моменту виходу учня із закладу освіти, у якому він буде проходити тестування.

Олена РОЖКОВА, методист НМЦ ПТО у Рівненській області, привернула увагу учасників онлайну щодо організації підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти у 2021 році та можливості і необхідності проходження стажування педагогів  на базі навчально-практичних центрів, створених у закладах профтехосвіти області. Також Олена Євгенівна розповіла про у стан забезпечення і використання електронних версій підручників із загальнопрофесійної та професійно-теоретичної підготовки, ознайомила із результатами проведеного у 2020 році аудиту бібліотечного фонду закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Про атестацію окремих професій для забезпечення своєчасного випуску навчальних груп розповів Петро ГОДУНКО, методист НМЦ ПТО у Рівненській області.

Любов АНДРОЩУК, заст. директора НМЦ ПТО у Рівненській області, ознайомила учасників методичної онлайн-години із плануванням роботи Навчально-методичного центру із педагогічними працівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти у 2021 році.

На завершення онлайну Валентина БОНДАРЧУК у різному розкрила ряд важливих та актуальних питань щодо організації освітнього процесу у закладах професійної (професійно-технічної) освіти; надала учасникам заходу практичні рекомендації щодо вдосконалення роботи, висвітлення діяльності закладів, проведення моніторингів та аудитів, спрямованих на оптимізацію за осучаснення роботи закладів профтехосвіти, ведення вебсайтів закладами та їх наповнення; провела анонс заходів, запланованих навчально-методичним центром на лютий місяць 2021 року.

Коментарі закриті
наверх