«Стресостійкість та розумова гнучкість»

«Стресостійкість та розумова гнучкість»

В рамках проекту «Teens` Skills-up Club 16 грудня 2021 року відбулось друге заняття клубу «Простір знань» з розвитку м’яких навичок для підлітків за темою «Стресостійкість та розумова гнучкість».

Заняття було в офлайн форматі, що допомогло краще познайомитись, представити себе та свої вподобання, а також обговорити важливість та актуальність теми заняття.

Мета заняття – сформувати уявлення про стресостійкість та розумову гнучкість в учасників клубу, навчитись використовувати техніки розвитку стресостійкості, вміти  визначати свої сильні та слабкі сторони, щоб підвищити рівень стресостійкості.

В ході проведення зустрічі, координатор клубу «Простір знань» – Руслана КРАВЧУК, методист НМЦ ПТО у Рівненській області пояснила, що таке стрес, які бувають типи стресу та що таке стресостійкість. Учасники клубу  з’ясували, які чинники впливають на розвиток стресостійкості, виконуючи інтерактивні вправи. Обговорили важливість таких чинників як: оптимістичне ставлення та гнучкість розуму. Учасники клубу прийшли до висновку, що оптимізм не означає несерйозне ставлення до труднощів. А навпаки: спроможність визначати проблеми та їх вирішувати, зберігаючи позитивне ставлення.

Координатор клубу зауважила, що оптимісти мають вищий рівень стресостійкості та будують кращі соціальні зв’язки, а також оптимістичне ставлення впливає на ментальне здоров’я та імунітет. Під час проведення заходу учасники ознайомились з інформацією про вільне та фіксоване мислення, виконуючи  вправи,  об’єднавшись  в групи.

Особливо вражаючим та емоційно насиченим було завершення зустрічі, де учасники обмінялись побажаннями гарних та веселих прийдешніх свят, та були  здивовані прекрасним виконанням фольклорного піснеспіву – Яною ВИНЯРЧУК.

З гарним настроєм та добрими намірами учасники підтвердили бажання взяти участь у  щомісячній зустріч з експертом  проекту – ментором та випускницею програми Global UGRAD 2020, керівницею розмовного клубу центру «Вікно в Америку» в Харкові – Світланою ПОХВАЛІЙ, амбасадоркою EducationUSA в Україні.

Наступне заняття клубу з розвитку м’яких навичок  «Простір знань» відбудеться в січні.

Коментарі закриті
наверх