Самооцінювання ЗП(ПТ)О за допомогою SELFIE

Самооцінювання ЗП(ПТ)О за допомогою SELFIE

21 грудня 2021 року відбувся навчальний семінар для координаторів та відповідальних за цифровізацію щодо упровадження інструменту SELFIE у закладах професійної (професійно-технічної) освіти Рівненської області.

Валентина БОНДАРЧУК, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області, на старті онлайну, який відбувався з допомогою за стосунку Meet, розповіла про SELFIE як онлайн-інструмент, який підтримує школи та компанії професійної освіти та навчання, щоб максимально використовувати цифрові технології для навчання та викладання. Вона наголосила, що цей онлайн-інструмент не вимірює та не порівнює знання та навички користувачів, не оцінює та не порівнює заклади освіти між собою. Він використовується лише для самоаналізу стану цифровізації та ефективності використання цифрових технологій у конкретному закладі освіти. Використання SELFIE допомагає закладам освіти реалізовувати демократичний підхід до управління, організовувати моніторинг діяльності закладу щодо ефективності використання сучасних цифрових технологій, ефективно реагувати на зміни та управляти ними.

Ольга РОМАНЮК, заступник директора Державного навчального закладу «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту», презентувала результати пілотного упровадження проекту SELFIE у своєму закладі.

Друга частина онлайну відбулася у вигляді практичного заняття, під час якого Валентина БОНДАРЧУК, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області, та Світлана ВОЛОШИН, заступник директора Вищого професійного училища № 25 смт Демидівка, провели навчання щодо реєстрації закладу професійної (професійно-технічної) освіти на платформі SELFIE.

Довідково: SELFIE – це проект Європейської комісії. Інструмент доступний 24 офіційними мовами Європейського Союзу та 7 мовами інших країн.

Партнерами проекту також є Європейський фонд освіти (ETF), Європейський центр професійної підготовки та інститут ЮНЕСКО з інформаційних технологій в освіті.

Коментарі закриті
наверх