Навчаючи інших, ми вчимося самі /Луцій Анней Сенека

Навчаючи інших, ми вчимося самі /Луцій Анней Сенека

Упродовж 2021 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти було організовано та проведено заняття віртуальної майстерні «Digital Skills», навчання в якій проводилося за програмою дистанційного курсу «Удосконалюємо цифрові навички».

Учасниками віртуальної майстерні стали викладачі спеціальних дисциплін та майстри виробничого навчання напряму «Ресторанне господарство» одинадцяти закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

Заняття проводила Олена РОЖКОВА, методистка НМЦ ПТО у Рівненській області та авторка курсу.

На початку навчання 75 педагогів пройшли анкетування, за результатами якого було з’ясовано, що лише 54% педагогів вміли створювати тести-онлайн, інтерактивну вправу вміли створювати лише 38% педагогів, а вебінари в освітньому процесі для проведення занять самостійно організовували усього 47% педагогів.

Загальний обсяг курсу – 30 годин, з яких 10 годин складали групові практичні  вебінари, 10 годин менторських зустрічей та 10 годин педагоги працювали самостійно.

Прогрес з набуття та удосконалення цифрових навичок відслідковувався проміжним анкетуванням, а завдяки менторським зустрічам були скореговані та відпрацьовані ті вміння, яких саме не вистачало певному педагогу.

По завершенню кожного з групових занять віртуальної майстерні «Digital Skills», педагоги отримали інструкційні матеріали, відео та поради для подальшої роботи з організації дистанційного та змішаного навчання.

Про успішне завершення курсу отримали сертифікати 23 учасники, кожен з яких оволодів та/або удосконалив власну цифрову компетентність в організації відеоконференцій у Google Meet, Zoom; з використання в освітньому процесі: Google-застосунків (Google Форми, Google Презентації, Google Таблиці, інтерактивна дошка Jamboard), інтерактивної дошки Padlet, генератору QR-кодів; створення інтерактивних вправ за допомогою сервісів LearningApps та Wordwall та моделювання дистанційного заняття у синхронному режимі.

Коментарі закриті
наверх