Комплексне вирішення проблем та ідеація

Комплексне вирішення проблем та ідеація

Третє заняття клубу « Простір знань» з розвитку м’яких навичок для підлітків «Teens` Skills-up Club» – учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, на тему: «Комплексне вирішення проблем та ідеація» відбулось 18 січня 2022 року.

Метою  проведення заняття було сформувати уявлення про комплексне вирішення проблем та навчити використовувати техніки ідеації.

В ході проведення зустрічі координатор клубу «Простір знань» Руслана КРАВЧУК – методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області, наголосила, що комплексне вирішення проблем – це вміння оцінювати ситуацію з різних сторін, здійснювати пошук шляхів вирішення на базі зібраної інформації та передбачати наслідки. Наш мозок є надзвичайно гнучким, він може переробляти тонни інформації, створювати асоціації та надавати предметам нові значення, а також здатен підійти до вирішення будь-яких комплексних проблем.

В ході проведення зустрічі учасники вчились комплексно вирішувати проблемні ситуації, ознайомились з поняттям «ідеація» та найпопулярнішими техніками, такими як: мозковий штурм (брейнстормінг); розкладання по категоріях;  нариси; ментальні карти. А також стали  учасниками інтерактивної гри «Катастрофа», де були завдання трансформувати проблему у ціль; з’ясувати, як кожен предмет можна використати в екстремальній ситуації, щоб досягти поставленої цілі; встановити послідовність  визначених предметів відповідно до їхнього функціонального призначення так, щоб найбільш життєво необхідний предмет отримав перше порядкове місце.

З гарним настроєм, позитивними емоціями та багажем нових знань учасники підтвердили бажання взяти участь у  щомісячній зустріч з експертом  проекту.

Наступне заняття клубу з розвитку м’яких навичок «Простір знань» відбудеться в лютому

Коментарі закриті
наверх