Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Рівненській області розпочато роботу з розробки плануючої документації у відповідності до СП(ПТ)О.5122.І.56.10-2021 з професії «Кухар».
Згідно наказу НМЦ ПТО у Рівненській області створено творчу групу педагогів напряму «Ресторанне господарство» та 20 січня 2022 року на платформі Google Meet було проведено перше онлайн-засідання.
Під час засідання учасники пройшли реєстрацію за допомогою додатку Mentimetre, були ознайомлені з планом роботи творчої групи та основними завданнями, нормативними документами щодо розробки освітньої програми, навчальних програм та проєктів робочих навчальних планів, а саме: «Професійний стандарт з професії «Кухар» (затверджений Міністерством економіки України від 03.02.2021 № 210-21) та Стандарт П(ПТ)О 5122.I.56.10-2021 з професії 5122 «Кухар» (затверджений наказом Міністерства освіти і науки України від 26.10.2021 №1133).
Учасникам творчої групи була надана можливість ознайомитися з ключовими компетентностями за Рамковою програмою ЄС оновлених ключових компетентностей для навчання протягом життя; дізнатися про основні характеристики та особливості нового СП(ПТ)О, про підходи та методики щодо розробки освітньої програми; колективно прорахувати загальну кількість годин на професійно-теоретичну та професійно-практичну підготовки; обговорити назви предметів та визначитися з розподілом обов’язків за змістом роботи й запланованими термінами щодо підготовки плануючої документації. Учасники творчої групи отримали індивідуальні завдання щодо розподілу годин за результатами навчання.
Керівником творчої групи – Оленою РОЖКОВОЮ, методистом НМЦ ПТО у Рівненській області, для подальшої індивідуальної роботи членів творчої групи, було організовано роботу у хмарному середовищі і проведено інструктаж.