Організація освітнього процесу-2022: важливі акценти

Організація освітнього процесу-2022: важливі акценти

Методична онлайн-година для адміністрацій закладів професійної (професійно-технічної) освіти відбулася згідно плану роботи Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області на 2022 рік 21 січня 2022 року.

Під час заходу, який відбувся на платформі Google Meet, обговорено ряд важливих та актуальних питань щодо організації освітнього процесу у закладах професійної (професійно-технічної) освіти у 2022 році.

Валентина БОНДАРЧУК, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області, у своєму виступі наголосила на важливості розгортання внутрішньої системи забезпечення якості освіти, необхідності розроблення та дотримання методики забезпечення якості та академічної доброчесності кожним закладом, важливості здійснення об’єктивного оцінювання знань та умінь учнів, незалежно від формату організації навчання (офлайн чи онлайн).

Також у своєму виступі Валентина БОНДАРЧУК розкрила питання щодо атестації професій, розповіла про особливості підготовки атестаційних справ; привернула увагу щодо заходів з цифровізації та розгортання програми SELFIE; функціонуванні кабінетів для віртуального навчання, використанні цифрових технологій, розробленні дистанційних курсів; наповненні сайтів закладів професійної (професійно-технічної) освіти; наповненні якісним контентом сторінок у соціальних мережах, через які відбувається презентація та популяризація професійної (професійно-технічної) освіти регіону.

Особливу увагу директор приділила питанню створення кваліфікаційних центрів; підготовці закладами атестаційних матеріалів; організації та активізації діяльності навчально-практичних центрів, створених на базі закладів професійної (професійно-технічної) освіти, а також питанню замовлення та виготовлення документів про здобуття освіти.

Марта КЛИМЧУК, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області, розповіла про порядок реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання, презентувала алгоритм реєстрації, наголосила на термінах проведення державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання у 2022 році.

Любов АНДРОЩУК, заступник директора Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненської області, розповіла про організацію та проведення конкурсів фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти у 2022 році, та розкрила питання щодо плану заходів з реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у закладах освіти у 2022 році.

На завершення методичної онлайн-години Валентина БОНДАРЧУК ознайомила із новими нормативно-правовими документами, що стосуються організації освітньої діяльності закладами професійної (професійно-технічної) освіти.

За результатами онлайну учасникам надіслано рекомендації та матеріали, які стануть у нагоді при організації навчально-виробничого процесу.

Коментарі закриті
наверх