Якісно про якість освіти

Якісно про якість освіти

говорили на онлайн-зустрічі щодо розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти, яка відбулася 26 січня 2022 року. У заході взяли участь представники Управління державної служби якості освіти у Рівненській області, Департаменту освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації, Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області, закладів професійної (професійно-технічної) освіти Рівненщини.

Головна мета зустрічі – визначення алгоритму розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти та налагодження тісної співпраці у забезпеченні якості освіти.

«Якість освіти залежить від багатьох факторів. Для того, аби заклад освіти став кращим – необхідно не лише розуміти, на якому рівні заклад, але й аналізувати його сильні і слабкі сторони та враховувати це при плануванні роботи на перспективу. Саме такий підхід передбачає філософія внутрішньої системи забезпечення якості освіти. Як відомо, заклади професійної (професійно-технічної) освіти мають свою специфіку, тому питання запровадження внутрішньої системи забезпечення якості освіти є надзвичайно важливим,» – зазначив начальник управління Державної служби якості освіти у Рівненській області Святослав СИДОРУК.

Сергій ПОСТЕРНАК, заступник начальника управління роботи із закладами професійно-технічної та позашкільної освіти департаменту інституційного аудиту Служби, розповів про основні аспекти формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах професійної (професійно-технічної) освіти та зазначив, що розбудова внутрішньої системи забезпечення якості освіти покликана сприяти підвищенню якості освітньої діяльності та вдосконаленню освітнього й управлінських процесів закладу освіти.

Про здійснення методичного супроводу розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах професійної (професійно-технічної) освіти говорила Валентина БОНДАРЧУК, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області.

Нагадаємо, на допомогу керівникам і працівникам закладів професійно-технічної освіти у розбудові внутрішньої системи забезпечення якості освіти Державною службою якості освіти України упорядковано Методичні рекомендації з питань формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах професійної (професійно-технічної) освіти: https://cutt.ly/dI51nRt

Коментарі закриті
наверх