День Державного Прапора України

День Державного Прапора України

23 серпня  по всій країні відзначають День Державного Прапора України.  В усіх містах і селах піднімаються національні знамена. Це наш історичний дух, це наша  гордість, слава і велич нації!

З цим символом Український народ утвердив свою державність, соборність і самостійність, з ним  українці йшли на захист своїх прав та свободи  під час  Революції Гідності і  під цим символом сьогодні наші воїни захищають рідну землю  від окупантів.

Першим задокументованим використанням жовтого та синього кольорів був герб Львівської землі. А ось перше офіційне визнання синьо-жовтого прапора було 22 березня 1918 року, коли Центральна Рада прийняла Закон, затвердивши поєднання жовтого і блакитного кольорів як прапору Української Народної Республіки.

23 серпня 1991 року  група народних депутатів урочисто внесла синьо-жовтий український прапор до сесійної зали Верховної Ради України. Цей прапор досі, як реліквія, зберігається під склом у музеї ВРУ. Верховна Рада України прийняла закон про Державний Прапор України, яким національний прапор затверджувався в якості державного.

Існує пояснення про те, що ж значать кольори звитягу. Все просто: блакитний говорить про чисте небо та мир на землі, а жовтий – це достаток, пшеничне поле. Синій здавна символізує чисте, мирне небо, а жовтий –  символ праці і достатку, хлібний  лан.

Наші пращури- козаки здавна використовували це чудове поєднання. З 17 ст. запорізьке військо йшло під блакитним полотнищем, на якому вимальовувалися зорі та хрести жовтим кольором. Надалі  ці кольори все частіше почали поєднуватися на одязі, в оформленні домівок українців.

У мить, коли здіймається і майорить Прапор України та звучить Державний Гімн – відчувається піднесення, яке сповнює наші серця гордістю за рідну країну.

У ці складні часи ми, як ніколи, маємо згуртуватися навколо високої мети – жити в незалежній, єдиній, квітучій Україні. І хай незламний дух Великої Перемоги надає нам сил і наснаги!

Сердечно вітаємо всіх з Днем Державного Прапора України. Бажаємо щастя, добра, незламності та великої віри у Перемогу! Нехай завжди гордо майорить над Україною жовто-блакитний стяг волі та єдності Українського народу!

А щоб надихнутись на нові звершення, читай, як Україна здобувала перемоги у битвах від Київської Русі й дотепер.

https://vikna.tv/video/ukrayina/vogon-zapeklyh-ne-peche-yak-ukrayina-zdobuvala-peremogu-u-vsi-chasy/

#ДеньДержавного­ПрапораУкраїни2022

#ВсеБудеПТО

#ВсеБудеУкраїна.

#Рівненщина_Професійна

Коментарі закриті
наверх