Представники 8-ми областей розробляють освітній стандарт за професією 7412.2 «Пекар»

Представники 8-ми областей розробляють освітній стандарт за професією 7412.2 «Пекар»

20 вересня 2022 року відбулося перше засідання робочої групи з розробки Державного освітнього стандарту з професії 7412.2 «Пекар», організоване Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Рівненській області.

В засіданні взяли участь педагоги закладів професійної (професійно-технічної) освіти  Рівненської, Львівської, Чернігівської, Полтавської, Волинської, Хмельницької, Чернівецької областей та м.Київ. Серед учасників  також були представники підприємств ПрАТ “КИЇВХЛІБ”, ТОВ «Насолода Україна», ТзДВ “Поліссяхліб” та ТОВ «Український кристал».

На початку засідання, яке проводилось на платформі Google Meet, учасники зустрічі з використанням інтерактивної дошки Padlet зробили реєстрацію на Google maps.

З початком роботи над Державним освітнім стандартом привітала команду робочої групи Любов АНДРОЩУК, заступник директора Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області.

Про значення професії пекар та її особливу вагу в умовах військового стану, про вплив прогресу та автоматизації виробництва на професійний рівень кваліфікованого робітника, проблемні питання у підготовці випускників ЗП(ПТ)О наголосив Юрій ДУЧЕНКО, директор ТОВ «КИЇВХЛІБ», голова Всеукраїнської спілки пекарів.

Організаційні питання щодо порядку і термінів з розробки стандарту та поліпшення комунікації учасників групи роз’яснила Олена РОЖКОВА, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області: об’єднання у Viber-групу, доступ до хмарного зберігання робочих матеріалів на е-Диску, про умови правлення та коментування документів спільного доступу та інше.

До початку наступного засідання учасники робочої групи отримали практичне завдання щодо визначення результатів навчання за кожною з кваліфікацій пекаря.

Коментарі закриті
наверх