Аналізуємо та вдосконалюємось

Аналізуємо та вдосконалюємось

29 листопада 2023 року відбулось чергове засідання обласної методичної секції педагогів напряму «Ресторанне господарство» з теми «Про підсумки обласного конкурсу фахової майстерності серед майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Кондитер» у 2023 році».

Під час обговорення підсумків обласного конкурсу, який відбувся 15.11.2023 на базі Державного навчального закладу «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі», були озвучені основні результати, характеристики виготовлених кондитерських виробів, відмічені ретельна підготовка, фаховий рівень та компетентність конкурсантів, якісна робота журі та висока результативність нарахованих балів за виконання практичного завдання.

В ході детального аналізу конкурсу методистом Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області Оленою РОЖКОВОЮ були наведені вимоги та критерії до оцінювання практичного завдання, приклади кращої організації робочого місця, оформлення технологічних карток, кращі підходи щодо презентації конкурсних виробів, оригінальності та неповторності смакових якостей та технік оформлення конкурсних виробів. Особливу увагу було приділено зауваженням та помилкам, які виявили члени журі в ході проведення конкурсу. Для кращого аналізу учасникам секційного засідання була надана можливість в малих групах напрацювати шляхи вирішення основних проблемних питань та попередження їх виникнення за допомогою хмарної технології – Google Презентації.

Задля покращення власних вмінь та навичок педагогам були продемонстровані цифрові платформи (Profosvita.online, «Світ професій» та osvita.diia.gov.ua), певні сайти, сторінки соціального фотосервісу Pinterest та мереж таких як Інстаграм, Facebook, TikTok, які корисні для самовдосконалення у професійній діяльності педагога-кондитера.

Для аналізу власного рівня цифрової компетентності педагогам були запропоновані сервіси:

https://osvita.diia.gov.ua/digigram та https://mydigiskills.eu/ua/index.php#header

Також учасники за допомогою Google Презентації змогли надати свої пропозиції щодо групових заходів для планування роботи обласної методичної секції на новий 2024 рік.

Коментарі закриті
наверх