Взаємопідтримка – важлива!

Взаємопідтримка – важлива!

30 квітня 2024 року для практичних психологів і соціальних педагогів профтехів області відбулося чергове заняття групи психологічної підтримки «Ми разом».

Ми живемо у нелегкий час. Війна, розлука зі знайомими, втрата близьких, повітряні тривоги, негативні новини тощо. Без сумніву, це все впливає на нас. Кожен реагує на проблеми по-своєму. Отримати практичні поради стосовно того, звідки  брати сили та натхнення, як продовжувати працювати та надавати допомогу іншим – про це говорили на онлайн-занятті.

Методистка центру ПТО – Руслана КРАВЧУК, наголосила що саме такі ресурсні зустрічі, групи емоційного розвантаження спрямовані на покращення психологічного благополуччя та взаємопідтримки. Разом з цим, методистка зауважила, що тривога часто виникає в місці, де ми не можемо щось контролювати, поділилась з колегами корисними вправами: «Антитривожна шпаргалка» та «Техніка вдячності Джо Віталє».

Методистка  навчально-методичного  кабінету психологічної служби, старша викладачка кафедри психології та інклюзивної освіти Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти – Світлана КЛІМ провела для присутніх майстерку з теми «Емоційне та професійне вигорання: як допомогти тим, хто допомагає».

Психологиня Клеванського професійного ліцею – Ольга ГЕРАСИМЧУК ознайомила  колег з навчальними матеріалами, які отримала після проходження тренінгу міжвідомчої співпраці у сфері охорони здоров’я «Превенція суїциду в громадах», та наголосила, що метою проведення  тренінгу була професійна підготовка регіональних тренерів з превенції суїциду у громадах,  поширення знань і навичок «геткіпінгу» – надання первинної психосоціальної допомоги особам із ризиком самоушкодження і скоєння самогубства. Колега зауважила, що важливо розпізнавати ознаки суїцидальної поведінки та вміти вести розмову з людьми в суїцидальній кризі. Особливо гостро це питання постає у воєнний час, коли більшість людей змушені пристосовуватися до складних умов життя, а неспроможність впоратись з цими проблемами сприймається як кризове та безвихідне становище. Оскільки тема є досить делікатною, то нові знання будуть сприяти зміцненню навичок психологічного відновлення і загального рівня життєстійкості, а також, будуть корисними для надання психологічної підтримки молоді.

Отримавши  нові знання, корисні ресурси, підтримку та розуміння колег, зарядившись позитивними емоціями та ідеями на майбутнє, завершилось чергове заняття психологічної групи підтримки «Ми разом».

Коментарі закриті
наверх