АКТИВНО, ЕФЕКТИВНО, КРЕАТИВНО

АКТИВНО, ЕФЕКТИВНО, КРЕАТИВНО

відбулася 15 листопада 2018 року на базі Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області секція практичних психологів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з теми «Психологічна допомога особам, які потрапили у скрутні життєві обставини».

Під час теоретичної частини роботи секції директор центру Бондарчук Валентина Миколаївна презентувала учасникам концептуальні засади реформування професійної освіти України, а в.о.заступника директора Андрощук Любов Петрівна акцентувала увагу присутніх на ролі психологічної служби як вагомому чиннику успішності освітніх реформ та важливих аспектах функціонування психологічної служби сучасного закладу професійної (професійно-технічної) освіти.

Практична частина поєднала в собі широкий спектр актуальних питань та психологічних методик, спрямованих на допомогу особам, що потрапили у скрутні життєві обставини і не тільки їм. Якубчик Валентина Романівна, практичний психолог Державного навчального закладу «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» розповіла про особливості роботи з дітьми, у яких виникли життєві труднощі, та провела вправи, спрямовані на допомогу та підтримку таких дітей. В ході жвавого обговорення даного питання напрацювали алгоритм роботи в разі виявлення дитини, яка опинилася у скрутному становищі.

Руссу-Захаржевська Наталія Володимирівна, практичний психолог Вищого професійного училища №1 м. Рівне, провела арт-терапевтичні вправи, спрямовані швидке зняття емоційної напруги, нівелювання побоювань чи страхів дітей та дорослих.

Спонтанне релаксаційне заняття провела Герасимчук Ольга Антонівна, практичний психолог Клеванського професійного ліцею.

Савчук Зоя Миколаївна, практичний психолог Державного навчального закладу «Березнівське вище професійне училище» розповіла про теоретичну та практичну складову емоційного інтелекту як основу позитивного мислення та фундамент успішного життя і особистого щастя.

Практичний психолог Державного навчального закладу «Дубенське вище художнє професійно-технічне училище» Стецюк Олена Володимирівна презентувала ефектну та ефективну методику «Гра піском», під час якої практичні психологи робили несподівані для себе відкриття про власну психіку.

Сокальська Катерина Миколаївна, практичний психолог Квасилівського професійного ліцею ознайомила із практичним використанням психологом методу «Сторітелінг».

Коментарі закриті
наверх