Професійний інтенсив: перезавантажуємо професію «Кондитер»

Професійний інтенсив: перезавантажуємо професію «Кондитер»

Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Рівненській області в рамках соціального партнерства та з метою покращення рівня професійної підготовки за професією «Кондитер» в закладах професійної (професійно-технічної) освіти області організовано авторську школу кондитерського мистецтва, перші заняття якої відбулися 23-25 січня 2020 року.

Головні дійові особи: Руслан Вичеров – відомий кондитер з понад 20-річним стажем роботи, шеф-консультант, переможець конкурсів «Кращий десерт року в Україні» (2012 р., 2014 р.), чемпіон України з кондитерського мистецтва (2011 р.), випускник кулінарної школи DGF-Париж (Франція, 2007, 2008, 2011, 2013 рр.), фіналіст кулінарного проекту «Король десертів» (2018р.) та брендова підприємиця, власниця мережі рівненських кондитерських «Морквяна Мар’яна» Мар’яна Зелінська. Дружні професійні стосунки були закладені ще під час І відбіркового етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukrainе» за компетенцією «Кондитерське мистецтво». Під час конкурсу Мар’яна Зелінська працювала в якості журі, а Руслан Вичеров – в якості експерта. Саме після конкурсу народилася ідея щодо створення авторської школи кондитерського мистецтва для педагогів, які здійснюють професійну підготовку за професією “Кондитер”.

Солодка зустріч у Квасилівському професійному ліцеї

Перше заняття авторської школи кондитерського мистецтва відбулося 23 січня 2020 року у Квасилівському професійному ліцеї. Учні, які здобувають професії кондитера та тістороба, мали можливість поспілкуватися, повчитися і довідатися про секрети кондитерської майстерності від відомих кондитерів: Руслана Вичерова та Мар’яни Зелінської. Під час зустрічі за круглим столом гості розповіли про свій професійний шлях та відповіли на численні запитання присутніх щодо побудови власного бізнесу,  наявності стартового капіталу, рівня доходів серед відомих кондитерів, сучасних вимог роботодавців до працівників, про поєднання роботи з кондитерським мистецтвом, особливостей відкриття кондитерської в сучасному місті, розробці авторських солодощів та інші питання, які виникають при відкритті власної справи.

Руслан Вичеров та Мар’яна Зелінська продемонстрували майстер-клас з приготування печива «Роше Страчителла», під час якого були задіяні здобувачі освіти ліцею. Майбутні кондитери та тістороби отримали багато професійних порад щодо використання обладнання, якості сировини, сучасних європейських традиції у секторі виготовлення солодощів і кондитерських виробів, мали можливість разом з відомими кондитерами готувати печиво та отримали персональні поради, слова підтримки та натхнення щодо подальших перспектив їх професійного зросту.

82797155_2924614117590323_3858904304433758208_o
83215169_2924613904257011_5751876518414385152_o
83762453_2924614284256973_6263457447499792384_o
Коментарі закриті
наверх