Нарощуємо професіоналізм через майстер-класи

Нарощуємо професіоналізм через майстер-класи

24 та 25 січня 2020 року у навчально-практичному центрі Державного навчального закладу «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» «Король десертів» Руслан Вичеров та Мар’яна Зелінська провели заняття авторської школи кондитерського мистецтва Руслана Вичерова та Мар’яни Зелінської.

Згідно розробленої програми, обсяг (тривалість) авторської школи складає 72 години, які об’єднані  у шість занять, проведення кожного заняття заплановано у вигляді дводенного майстер-класу. Головною особливістю школи є те, що Руслан Вичеров та Мар’яна Зелінська проводять майстер-класи безкоштовно.

Перший 2-х денний майстер-клас проводився з базових тем та носив демонстраційний характер, у програмі заплановані також практикуми і випускна перевірочна робота.

В майстер-класі прийняли участь 37 педагогів з одинадцяти закладів професійної (професійно-технічної) освіти Рівненської області, які здійснюють професійну підготовку здобувачів освіти за професією «Кондитер».

В позитивній атмосфері експерти кондитерського мистецтва ділилися з педагогами своїм власним досвідом, тонкощами приготування десертів, відповідали на запитання щодо особливостей технології приготування та певних технологічних прийомів. Автори школи ламали професійні стереотипи педагогів, ділилися родзинками та знахідками, а коло питань стосувалося: якості сировини, нюансів використання обладнання та інструментів, різних пристосувань, температурних режимів, алгоритмів дій з приготування кондитерських виробів в умовах сучасного виробництва.

Під час приготування: «Брауні», «Фінасьє», «Сабле Бретон», «Апельсиновий бісквіт», «Шоколадний женуаз», «Штройзель», «Заварне Шу», «Заварний фруктовий крем», «Клафутті», «Крем Патіс`єр», «Компоте», «Ганаш» та «Фростінг», були ретельно розглянуті всі етапи їх приготування, а під час дегустації автор школи Руслан Вичеров звернув увагу присутніх на особливості текстур, кількість цукру та можливості приготування з них різноманітних десертів.

Проведене анкетування педагогів після майстер-класу показало, що участь у авторській школі для них дуже корисна, цікава та сучасна. Заняття проведене на високому рівні. Кожен отримав нову і необхідну в роботі інформацію. Побажання: «Не зупинятися, а робити ще!»

По завершенню майстер-класу усі учасники отримали сертифікати.

83762453_2924614284256973_6263457447499792384_o
83177039_874081743049367_7980861929679749120_o
83215169_2924613904257011_5751876518414385152_o
IMG-03ddbbbb90e6e0a0d65340352c8eb979-V
IMG-69c11eb37ee128f051cb1066508e52a4-V
IMG-90eaf7e4e4605c9c911c8b023bc10781-V (1)
IMG-94c8aaecbc81d79170b46f17a71db052-V
IMG-38ac374d0679b1ea7e3cbec49d0f741d-V
IMG-f3f5dca8a932286efc14de53e5299acd-V
IMG_20200127_152604956
Коментарі закриті
наверх