Доступні інструменти дистанційного навчання

Доступні інструменти дистанційного навчання

11 грудня 2020 року відбулося онлайн-засідання обласної методичної секції педагогів напряму «Ресторанне господарство» за темою: «Доступні інструменти дистанційного навчання для педагога». В онлайн-заході взяли участь голови методичних комісій, викладачі спецпредметів та майстри виробничого навчання ЗП(ПТ)О області, які здійснюють підготовку за професіями «Кухар», «Кондитер», «Пекар», «Офіціант» та «Бармен».

Олена РОЖКОВА, методистка НМЦ ПТО у Рівненській області, розповіла учасникам онлайн-засідання про особисту участь у навчанні з удосконалення цифрових умінь викладачів та управлінського персоналу закладів П(ПТ)О в рамках проєкту Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) та заплановане у плані роботи НМЦ ПТО на наступний 2021 рік навчання з покращення цифрових вмінь та навичок педагогів напряму «Ресторанне господарство». Тому під час підготовки та проведення онлайн-засідання педагогами вже були відпрацьовані певні цифрові навички з використання платформи ZOOM. Також Олена РОЖКОВА звернула увагу присутніх на особливості організації змішаної форми навчання та варіантах її реалізації за Майклом Хорном та Гізер Стейкер. Педагоги були ознайомлені з організованими спеціально для них Viber-групами та хмарним середовищем на Google-диску з розміщеними на ньому електронними версіями підручників, посібників, плакатів, презентацій, методичних розробок, відео та інших методичних матеріалів за професіями.

Віта ЛОЗЮК, методистка ДПТНЗ «Острозьке вище професійне училище», презентувала персональний блог Світлани КУЯН, майстрині виробничого навчання училища, який майстриня створила та вдало використовує у комунікації з учнями для дистанційного та змішаного навчання. В якості поради педагогам щодо створення персонального блогу були запропоновані назви сервісів, на яких можна безкоштовно створити блог: Blogger, Livejournal та Blog.Net.Ua.

З теми «Використання записів майстер-класів для дистанційного навчання» виступили Оксана ТОКАРСЬКА, голова МК, викладач спецпредметів та Лариса БОНДАР, майстриня виробничого навчання Вищого професійного училища №29 смт Володимирець. Педагоги поділилися з учасниками онлайн-засідання головними цілями та переліком відео, які вони використовують в освітньому процесі, досвідом створення власних відео з майстер-класів за професією «Кондитер».

Про використання Google Форм в освітньому процесі розповіла та ретельно пояснила, як поетапно це зробити самостійно Олена КАЙДИК, голова МК, майстриня виробничого навчання Вищого професійного училища №25 смт Демидівка.

Онлайн-засідання надало можливість педагогам не тільки обмінятися досвідом з використання інструментів дистанційного навчання, практично відпрацювати необхідні цифрові навички та налаштуватися на роботу в новому році з удосконалення власної цифрової компетентності.

Посилання на матеріали онлайн-засідання: https://drive.google.com/drive/u/2/folders/1uV5adbafACQ-XBKHfxguDUBGn2Boevzv

Коментарі закриті
наверх