21 та 22 лютого 2020 року на базі навчально-практичного центру Державного навчального закладу «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» відбувалося друге заняття авторської школи кондитерського мистецтва Руслана Вичерова та Мар’яни Зелінської, яку організовано Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Рівненській області з відомими кондитерами в рамках соціального партнерства.
Упродовж 2-х денного майстер-класу були виготовлені: торт “Шоколадне безумство”, чізкейк “Малина-фісташка”, тістечко “Мигдаль-Каламансі”, тарталетка “Тірамісу” і тарт “Ягідний”.
В майстер-класі взяли участь 39 педагогів з одинадцяти закладів професійної (професійно-технічної) освіти Рівненської області, які здійснюють професійну підготовку здобувачів освіти за професією «Кондитер»: викладачі спецпредметів та майстри виробничого навчання.
Педагоги під час майстер-класу отримали безліч практичних порад та роз’яснень. Це стосувалося вибору певних марок обладнання, інструментів, інвентарю, видів сировини та продуктів, їх характеристик, а головне: покроково і детально були розглянуті рецептури та технологічні прийоми виготовлення виробів другого заняття.
Програму другого заняття виконано в повному обсязі: педагоги засвоїли алгоритм виготовлення сучасного кондитерського виробу та десерту, основні етапи їх формування. Мали можливість ознайомитися з різними способами збирання готових кондитерських виробів, їх нарізанням і різноманітними способами оформлення, оцінити не тільки зовнішній вигляд, а й смакові якості.
В гарному настрої та з отриманим багажем знань, натхненними від яскравості смаків, педагоги мають задачу втілити отримані знання та вміння в освітній процес своїх закладів і підвищити якість професійної підготовки здобувачів освіти за професією «Кондитер».
По завершенню майстер-класу усі учасники отримали сертифікати.